EWT | Academic Question

Questions
Question (21)
QN0036841
21. If tan A = 1, then sin A cos A equals:
  • (A) 1
  • (B) 1/2
  • (C) 1/4
  • (D) √2/2

Correct Answer: B
Explanation:

A = 45°, so sin A = cos A = 1/√2. Their product is 1/2.

Link:
Report Error
Question (22)
QN0036842
22. If cot A = 1, then sec²A + cosec²A is:
  • (A) 2
  • (B) 3
  • (C) 4
  • (D) 5

Correct Answer: C
Explanation:

A = 45°. Therefore sec²45° = 2 and cosec²45° = 2. Their sum is 4.

Link:
Report Error
Question (23)
QN0036843
23. If sin A = 1/2 and A is acute, then tan A is:
  • (A) 1/√3
  • (B) √3
  • (C) 1
  • (D) 1/2

Correct Answer: A
Explanation:

A = 30°, hence tan 30° = 1/√3.

Link:
Report Error
Question (24)
QN0036844
24. If cos A = 1/2 and A is acute, then cosec A equals:
  • (A) 1
  • (B) 2
  • (C) 2/√3
  • (D) √3

Correct Answer: C
Explanation:

A = 60°. Therefore sin 60° = √3/2 and cosec 60° = 2/√3.

Link:
Report Error
Question (25)
QN0036845
25. The value of sin 60° cos 30° + cos 60° sin 30° is:
  • (A) 0
  • (B) 1/2
  • (C) 1
  • (D) √3/2

Correct Answer: C
Explanation:

(√3/2)(√3/2) + (1/2)(1/2) = 3/4 + 1/4 = 1.

Link:
Report Error
Question (26)
QN0036846
26. The value of cos²30° + cos²60° is:
  • (A) 1/2
  • (B) 1
  • (C) 3/2
  • (D) 2

Correct Answer: B
Explanation:

cos²30° = 3/4 and cos²60° = 1/4. Their sum is 1.

Link:
Report Error
Question (27)
QN0036847
27. The value of tan 30° tan 60° is:
  • (A) 1/3
  • (B) 1
  • (C) √3
  • (D) 3

Correct Answer: B
Explanation:

tan 30° tan 60° = (1/√3)(√3) = 1.

Link:
Report Error
Question (28)
QN0036848
28. The value of sec 60° − cos 60° is:
  • (A) 1/2
  • (B) 3/2
  • (C) 5/2
  • (D) 1

Correct Answer: B
Explanation:

sec 60° = 2 and cos 60° = 1/2. Hence the difference is 3/2.

Link:
Report Error
Question (29)
QN0036849
29. The value of cosec 30° − sec 60° is:
  • (A) 0
  • (B) 1
  • (C) 2
  • (D) 1/2

Correct Answer: A
Explanation:

cosec 30° = 2 and sec 60° = 2. Therefore, the difference is 0.

Link:
Report Error
Question (30)
QN0036850
30. The value of sin 60°/cos 30° is:
  • (A) 1/2
  • (B) 1
  • (C) √3
  • (D) 2

Correct Answer: B
Explanation:

sin 60° and cos 30° are both √3/2, so their ratio is 1.

Link:
Report Error
Excel With Tutors

Learn At Your Own Pace... Because, Everyone's Pace of Learning is Different...

ExcelWithTutors

A unit of Innovexcel Edu Solution LLP.

SWIFT, RELIABLE & CONVENIENT..


Social Media

Corporate Office :
Bharat Impact Building, C-26, Sector - 59, Noida, Uttar Pradesh - 201301, India

Excel With Tutors : A Perfect Tutoring Platform & Repository of Learning Materials. Matches the Best Tutor as Per Your Requirement.


© 2025 | ©Innovexcel Edu Solution LLP. All Rights Reserved.

Technology Partner: Indev Consultancy Pvt Ltd

Find a Tutor Join as Tutor